Jak jsme na tom?

27.04.2012 16:26

Jak jen naši stávající situaci popsat??

Když jsem byla těhotná já, přibrala jsem 12 kilo ...těhule Mína by zřejmě nejraději můj váhový přírůstek trumfla Co se jídla, nebo věcí jídlu alespoň vzdáleně podobných týče, stal se z ní šílenec. Nepřeháním . S jejím rostoucím apetitem však přímo úměrně vzrostlo i mé snažení o důkladné ukrytí všeho, co by mohla v nestřeženém okamžiku pozřít ...což nastávající matka nese samozřejmě velmi nelibě . Nesouhlasný postoj pak dává najevo dost neomaleně, pro ni typickým bručením a mumláním u zavřené skříně. Drží jí to pokaždé docela dlouho ...a celkem vtipně ji v tom doplňuje Tessule, která, poposedávajíc Míně za zadkem a hypnotizujíc dvířka skříně, je zřejmě přesvědčena o tom, že její parťačka vyslovuje ono kouzelné "Sezame otevři se!!" a absolutně nepochybuje, že zaklínadlo bude fungovat. Překvapivě se však podobná situace  opakuje u různých dveří a dvířek několikrát denně a zatím se neotevřelo nic . Jen panička je z toho trošičku na nervy ...protože frekvence tohoto divadýlka se den od dne zvyšuje a s rostoucími neúspěchy v "zaklínání" dvířek, rostou i decibely Míniny "nespokojenosti"  .

Další „těhotenský jev“: Mína si prakticky jakýkoliv pohyb, který vykonám v sedící poloze, vykládá jako znamení pro "Vstáváme!! Jde se jíst". Nechápu, jak k tomu dospěla …ale tráví teď večery u televize úprky z gauče ke kuchyňským dveřím v očekávání nějaké kalorické bomby ...a následným ploužením se zpět po zjištění, že jsem si ve skutečnosti třeba jen přehodila nohu přes nohu, nebo se natáhla pro skleničku na stole ...a „nášup“ ZASE nebude.

Docela nedávno jsem někde četla, že v období březosti dbají fenky zvýšené hygieny. Musím 100% souhlasit, jen autor článku zapomněl uvést, že jde zpravidla o hygienu páníčků. Mína je i normálně při mytí lidských xichtíků velmi urputná …ovšem to, co předvádí nyní …………automyčka by to neprovedla lépe . Navíc má člověk pocit, že mycí linkou projel minimálně 5x tam i zpět …a zastavení „pracujícího automatu“ je téměř nemožné. Pokud se Vám to přece podaří, velmi rychle se „mycí linka“ restartuje a jako náhradu, za výpadek pak dostanete až 3 průjezdy zdarma.

 

Jinak je Mína samozřejmě pořád stejná ...stejný blázínek ...jen v jejím chování občas zahlédnu takový malý záblesk zvýšené opatrnosti …a stala se větším mazlem než dřív.

Ovšem posledních pár dnů je maličko zoufalá.  V leže na břiše se totiž pomalu, ale jistě spát nedá …a nezbývá jí, častěji než dříve, volit ne zcela oblíbenou odpočinkovou polohu na boku. Než se však takto uvelebí, neopomene si několikrát co nejhlasitěji povzdychnout, aby bylo nadevší pochybnost jasné, že toto je HROOOZNĚ obtěžující...jsem zvědavá, co bude říkat za dalších pár dní.

Kromě toho všeho, jsem zaznamenala ještě jednu, pro mě asi nejpřekvapivější skutečnost. Zjišťuji totiž, že mám doma těhule dvě. Respektive jednu skutečnou a jednu hééérečku, která svou roli bere velmi zodpovědně a snaží se s Mínou držet krok stůj co stůj, minimálně v té šílené rozežranosti ...a výrazně hůř teď obě slyší. Lépe řečeno, ještě více si vybírají, na co slyšet chtějí a s čím by panička mohla počkat "na pak".

Ale aby to nevypadalo, že si chci stěžovat...to v žádném případě!!!. Jen občas začínám pochybovat o svém duševním zdraví a tom, že tím vším projdu bez psychických následků …a to je Milouš na začátku. Tak držte palce, ať „céčka“ neodchováváme za zdmi nějaké psychiatrické léčebny.