Hanácká národní výstava psů

07.01.2013 18:25

5. ledna se konala NVP v Brně. Opět jsme to pojali jako menší rodinný srazík …a tentokrát sešla téměř všechna „C“ omladina vyjma Coopího.

Výprava do Brna začala hned poránu poněkud chaoticky. Již k odjezdu nachystané, plně naložené auto …a to včetně Crazy …stávkovalo! To, že otáčením klíčku v jeho zapalování by čistě teoreticky mělo dojít k nastartování jeho motoru, mu bylo zjěvně šuma fuk. Nu což …ještěže náš postarší vozový park čítá i další přibližovadlo …tentokrát k mým nervům ohleduplné, a po přenesení kompletní "bagáže" i poslušně startující.Kupodivu jsem kromě veškerého nákladu nezapomněla "přeložit" ani Crazy, která samozřejmě šíííleně trpěla v kufru auta ...a Barneyho nakonec vyzvedáváme pouze s mírným zpožděním.

Po příjezdu do Brna a jakéms takém aklimatizování se na tamním výstavišti …se šel jako první "vystavit" Barney (Clever Cassius of Great Olympia). Nutno říci, že po dlouhé cestě náležitě odpočatý. Řeknu Vám, že vystavovat toho kluka ...to je fakt výzva …ale zvládli jsme to! …a snad to ani nebylo až tak zlé. Paní rozhodčí se Barney navíc docela líbil a tak jsme "vyfásli" VN1 ze tří posuzovaných psů v dorostu.

Ve třídě mladých vstoupil do ringu Renoušek (Busy Bellerofontés of Great Olympia) a vyběhal si s handlerkou Evčou V2. V otevřené se pak rozparádil Bubí (Adorable Alpheus of Great Olympia) s Pájou a byl z toho V1, CAC!!! …..a pak už se kvapem blížil nástup holčiček ...a mně se pomalu ale jistě opět podlamovala kolena…

Do třídy dorostu nastoupilo 8 holčiček! …tři z nich byla naše céčka. Stejně jako v předchozích třídách se posuzovalo dlouho a velmi důkladně …což byla pro ty naše prcky určitě skvělá zkušenost pro případné příště. Téměř všechny fenky v dorostu obdržely známku VN (včetně všech našich holek) a tak bylo docela napínavé čekání, jaké bude resumé…a dopadlo to skvěle! Crazy (Crazy Cleopatra of Great Olympia) ani Penny (Cute Cassiopea of Great Olympia) se do pořadí sice nedostaly, ale mají velmi pěkné posudky …a jsem na ně moc pyšná. Honzo i Terko díky!! Carrie (Creamy Callisto of Great Olympia) naproti tomu vypálila rybník všem ostatním a při své výstavní premiéře si vyběhala VN1! Ještě jednou díky a gratulace Katko!

Ve třídě mladých fen nastupovala naše kámoška Brandy (Brandy Tergy) a jen o fous jí unikl CAJC …i tak moc gratulujeme a držíme palce na příště! Pracovní třídu pak ovládla Trixi (Adorable Andromeda of Great Olympia), která je tedy od soboty nová Česká šampionka!!! Velká gratulace Pájo!!!

Třída veteránů byla čistě v režii Sherrynky (Besso Blanco de Ithaka Bohemia) a titul BOV ji rozhodně právem náleží.

Po ukončení posuzování v kruzích …BOB mezi bíglíky si vyběhala Sheila (Sheila Sunny Side) …jsme se nakonec rozhodli vydržet s těmi našimi „dorostenci“ na výstavě až do závěrečných soutěží. Ty začínaly ve tři hodiny …cca od jedné hodiny odpolední tedy dostatek času pro mou maličkost, se ještě tak pětkrát v panice balit, že jedeme domů, že v závěrečkách být ani nemusíme, protože to stejně bude výstup spíše komický …nic méně zůstali jsme. Nakonec mě už v přípravném kruhu před vstupem do závěrečného „ringu“ napadlo, že nám Barneyho během dne asi někdo vyměnil …ten kluk si totiž ve tři hodiny odpoledne konečně vzpomněl, že stát v postoji docela umí a hezky spolupracoval.Paní rozhodčí si nás pak vybrala i do užšího výběru 6-ti nejkrásnějších dorostů výstavy!!! Při předvedení v pohybu pak Barnýsek úspěšně spražil tu mou euforii z náhlé spolupráce …a pěkně jsme to spolu odcválali. Na druhou stranu …byla to jeho druhá výstava a po dlouhém dnu na výstavě se není čemu divit, že odpadl…konec konců na mě při tom cvalu ani jednou nezařval! …a to byl taky pokrok oproti dopolednímu výkonu v kruhu.

Kompletní výsledky jsou ke zhlédnutí zde. Všem ostatním bíglíkům ještě jednou moc gratulujeme ...CHS Of Great Olympia především, protože vyhráli co mohli …a mě alespoň těší, že naše mimina také přispěla svou troškou do mlýna.